Hanul Domnesc din Suceava,oferit oraşului pentru un milion de lei noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clădirea Hanului Domnesc din centrul Sucevei, una dintre cele mai vechi construcţii din oraş, urmează să fie retrocedată în natură în baza unei hotărâri judecătoreşti definitive şi

Clădirea Hanului Domnesc din centrul Sucevei, una dintre cele mai vechi construcţii din oraş, urmează să fie retrocedată în natură în baza unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile.
Directorul Complexului Muzeal Bucovina (CMB) Suceava, Constantin Emil Ursu, a declarat, ieri, că imobilul a fost revendicat şi câştigat în instanţă de o româncă de etnie poloneză, Ustina Colomieski. Directorul CMB Suceava a mai spus că femeia este dispusă să vândă clădirea redobândită în instanţă cu un milion de lei noi (10 miliarde de lei vechi), adăugând că speră să răscumpere hanul cu sprijinul Consiliului Judeţean.
Pe vremea austriecilor, hanul a fost castel de vânătoare
Clădirea Hanului Domnesc din Suceava datează de la sfârşitul secolului al XVI-lea - începutul secolului al XVII-lea, când a fost construit parterul, cu ziduri groase din piatră şi ferestre boltite. În timpul ocupaţiei austriece i s-a adăugat etajul întâi, iar hanul a fost transformat într-un castel de vânătoare.În prezent, clădirea adăposteşte Muzeul Etnografic şi de Artă Populară al Sucevei.Printr-o recentă hotărâre de guvern, Hanul Domnesc fusese transferat din administrarea Ministerului Culturii şi Cultelor în cea a Consiliului Judeţean.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite