Haitele de câini înghit oraşul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firma de ecarisaj angajată de Primărie primeşte zilnic 15 sesizări ale locuitorilor ameninţaţi de câinii fără stăpân. Peste 7.000 de câini comunitari se plimbă nestingheriţi prin Timişoara. Firma de ecarisaj nu face faţă numărului mare de sesizări. 

 În timp ce patrupedele umblă în haite, la spital vin, lunar, 25 de pacienţi muşcaţi de câini comunitari. Firma de ecarisaj „Danyflor”, angajată de Primăria Timişoara, prinde zilnic patru câini.

Pentru că o lege de protecţie a animalelor împiedică eutanasia câinilor sănătoşi, numărul patrupedelor fără stăpân din adăpostul de la ecarisaj creşte îngrijorător.

„Am fost nevoiţi să mai dăm câini şi unor asociaţii de protecţie a animalelor. Noi le cumpărăm mâncarea, iar ei îi adăpostesc”, a spus Virgil Safta, medic veterinar în cadrul „Danyflor”. Zonele cele mai „populate” de patrupede se află în apropierea fostelor platforme industriale care s-au desfiinţat.

De acolo, haitele de câini migrează spre cartiere. Directorul firmei de ecarisaj, Ionel Puşcaş, a declarat că legea de protecţie a animalelor este extrem de dăunătoare.

Maidanezii devin tot mai violenţi

„Anul trecut primeam maxim şase sesizări pe zi. Acum numărul s-a dublat, oamenii sună mereu să ne raporteze câini violenţi. Este evident că, în ultimul timp, numărul patrupedelor s-a înmulţit excesiv. Dacă nu ne lasă să-i eutanasiem, în ritmul acesta vom claca!”, a precizat Puşcaş.

Lucrătorii de la ecarisaj apreciază că, anul viitor, numărul câinilor comunitari va creşte cu cel puţin 2.000 de patrupede. Lipsa spaţiului este principala problemă a firmei de ecarisaj.

Timişorenii nu adoptă câini

În prezent, în adăpostul de la ieşirea din Timişoara se află 100 de câini, iar construcţia este în extindere. O parte din câini este încredinţată asociaţiilor de protecţie, iar restul e oferit pentru adopţie. Cu toate acestea, doar 2% din câini au fost adoptaţi, soarta celorlalţi fiind incertă. Numărul lor este în continuă creştere.

Dacă vor să ia un câine acasă, timişorenii trebuie să plătească 350 RON, echivalentul tratamentelor medicale aplicate patrupedului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite