Hainele gardienilor au intrat la apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţii din Penitenciarul Bacău au uniforme de serviciu greşit croite

Măsurile ţinutelor nu corespund, iar unele uniforme ajung doar până la buric sau au cotierele în faţă.

Agenţii de la Penitenciarul Bacău sunt nevoiţi să se îmbrace la serviciu cu uniforme ridicole. Ţinutele pe care le-au primit în 2007 sunt croite în bătaie de joc. „La ţinuta de vară, pantalonii mai sunt cum mai sunt, deşi măsurile reale nu corespund cfoarte scurte, uneori nu ajung nici până la buric", ne-a declarat Neculai Panţâru, liderul de sindicat din penitenciar.

Nici uniformele de iarnă u cele de pe etichetă. Dar cămăşile sunt foarte largi şi nu sunt mai bune. Unele dintre ele fie au o mânecă mai scurtă şi una mai lungă, fie una mai largă şi alta mai îngustă. De asemenea, la câteva haine cotierele sunt cusute pe partea din faţă a mânecii. „De regulă, încercăm să mascăm defectele care nu ne incomodează mişcările. Dar cele care sunt vizibile cu ochiul liber ne fac să arătăm ridicol", ne-a spus unul dintre agenţii care s-a pricopsit cu o uniformă cu cotierele în faţă.

Nu se ştie cine a făcut recepţia uniformelor

Conducerea Penitenciarului Bacău cunoaşte problema uniformelor, dar ridică neputincioasă din umeri. „Aşa le-am primit. Licitaţia a fost organizată de magistraţii care au fost atunci la conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP). Nu facem noi licitaţiile pentru ţinute", ne-a declarat Claudiu Margasoiu, directorul Penitenciarului Bacău.

Reprezentanţii ANP spun că nu au primit până acum nicio plângere din teritoriu pe această temă, dar recunosc penibilul situaţiei. „Nu ştiu dacă situaţia din Bacău este singulară în ţară, cert este că nu am primit nicio plângere în acest sens. Este o situaţie penibilă, dar cei care au avut ghinionul să primească o astfel de uniformă trebuiau din primul moment să solicite la magazie schimbarea acesteia", ne-a declarat comisarul Denisa Necula, de la Biroul de Relaţii Publice al ANP.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite