Haine în rate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magazinele de îmbrăcăminte din Petroşani au deschis o linie de credit pentru clienţi cu bani puţini. Minerii sunt principalii clienţi pe care îi aşteaptă patronii magazinelor cu haine în rate. Cumpărăturile trebuie să depăşească 300 de lei.

Mai multe magazine din municipiul Petroşani, care comercializează articole de îmbrăcăminte, au ieşit cu o ofertă „imbatabilă”, la prima vedere, ori cel puţin aşa au sperat patronii acestora. Firmele au anunţat vânzarea în rate a produselor de îmbrăcăminte, nu direct în magazin, ci prin intermediul băncilor.

Chiar dacă se aşteptau la un aflux de clienţi, minerii nu s-au înghesuit la paltoane, costume, lenjerie intimă sau alte articole, pentru că deja sunt împovăraţi de credite şi nu mai au cu ce să le plătească.

„Orice produs poate fi achiziţionat în rate. Condiţia impusă este însă ca valoarea să fie de cel puţin 300 de lei”, a declarat una dintre vânzătoarele unuia dintre magazinele de haine în rate.

„Suntem prea săraci”

Minerii din Petroşani sunt surprinşi de oferta patronilor. „Nu am mai văzut până acum ca un magazin să vândă haine cu plata în rate. E bine, ce să zic, dar parcă e şi trist că am ajuns atât de săraci”, spune Andreea, soţie de miner.

„Este foarte adevărat că oamenii sunt săraci aici, iar vânzarea hainelor în rate nu a adus o creştere a acestora. Nu se cumpără, nu mai sunt bani. Sunt haine cu preţuri mici pe care, în alte oraşe, oamenii le cumpără dintr-un sfert de salariu.

Nu şi aici”, spune o vânzătoare. Pentru locuitorii Văii Jiului, tot varianta second-handurilor pare să fie cea mai la îndemână. Dovadă stau magazinele cu vechituri care au invadat cele şase localităţi ale zonei şi care îşi epuizează stocurile de la o zi la alta. ;

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite