Haine contrafăcute, la „Gheorghe Lazăr“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Piteşti au organizat aseară o razie în bazarul „Gheorghe Lazăr“.

Cu această ocazie au găsit pe tarabe expuse spre vânzare haine şi încălţăminte ce poartă sigla unor mărci cunoscute, cum ar fi Puma, Nike, Adidas sau Dolce&Gabbana. Luaţi la bani mărunţi, comercianţii au spus că se aprovizionează de la un angro din Bucureşti şi au recunoscut că nu sunt produse originale.

Câteva sute de articole vestimentare contrafăcute au fost confiscate de poliţişti în urma acestor controale. Este vorba de aproximativ 250 de obiecte, treninguri, tricouri, pantaloni, şepci, şosete , blugi şi adidaşi, a căror valoare pe piaţă ajunge la 30.000 lei.

Vânzătorii nu au avut ce explicaţii să dea, întrucât nu deţin acte pe aceste produse.

„În urma acţiunii au fost întocmite dosare penale pentru 7 persoane, pentru punerea în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă înregistrată, fapt ce prejudiciază pe titularul respectivei mărci“, a declarat inspectorul Radu Robert, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş. Cei şapte comercianţi riscă închisoare de la trei luni la trei ani sau amendă în valoare de 1.500 lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite