Haggard şi Amorphis, încă un bis pentru români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele două trupe promit românilor, în acest weekend, show-uri rock şi metal de senzaţie. Haggard va presta astă-seară, alături de trupa Amorphis, la Romexpo, dar se va afla şi mâine

Cele două trupe promit românilor, în acest weekend, show-uri rock şi metal de senzaţie.

Haggard va presta astă-seară, alături de trupa Amorphis, la Romexpo, dar se va
afla şi mâine seară în concert la Casa de Cultură "Grigore Preoteasa". La rândul lor, finlandezii de la Amorphis, care nu sunt la prima lor vizită pe plaiurile mioritice, le vor aduce în dar celor care le iubesc muzica piese de pe ultimul lor album "Silent Waters" (2007).

Au decis să meargă pe un drum muzical fără compromisuri şi prejudecăţi. Haggard şi Amorphis, cântă astă-seară live pe scena de la Romexpo.


Numele de Amorphis s-a dovedit definitoriu pentru evoluţia trupei. Toamna anului 1990 a fost momentul în care Esa Holopainen, Jan Rechberger, Tomi Koivusaari si Olli-Pekka "Oppu" Laine au decis înfiinţarea formaţiei, care în 1993 iese pe piaţă şi cu un prim material, The Karelian Isthmus.


Chiar dacă urcă pe scara vremurilor mai multe genuri muzicale, ca Progressive/Death/Doom Metal sau Modern Rock/Melodic Metal, finlandezii reuşesc să-şi câştige tot mai mulţi fani cu albume precum: Tales from the Thousands Lakes (1994) Elegy (1996) Tuonela (1999) AmUniversum (2001) Far from the Sun (2003) Eclipse (2006).


Frozen Dusk, în deschidere


După ce a cântat cu trupe precum Iris sau Vama Veche, formaţia românească de metal simfonic Frozen Dusk va deschide show-ul Amorphis şi Haggard din această seară de la Bucureşti. Trupa a fost înfiinţată în 2002 de compozitorul, textierul şi chitaristul Ştefan Mustaţă şi de Adina Bajenică, o mezzosoprană premiată la mai multe concursuri de canto din România.


Întâlnire incendiară în Preoteasa


Haggard îşi aşteaptă admiratorii la o şuetă şi la un concert într-un cadru restrâns în Preoteasa. Biletele se găsesc în reţeaua magazinelor Diverta şi online, pe www.ticketpoint.ro. Preţul unuia este de 75 de lei.
Originari din Munchen, Germania, cei de la Haggard şi-au început cariera muzicală în 1991, apărând ca un cvartet de death metal experimental, ce se diferenţia vizibil de de trupele de gen.

După realizarea EP‑ului "Progressive", în 1994, Haggard porneşte în primul lor turneu, ca trupă de deschidere pentru Amorphis şi Desultory.


Doi ani mai târziu, cvartetul are în componenţă 16 membri şi un stil ceva mai clasic. În 1997, odată cu primul lor album, "And Thou Shalt Trust ... The Seer", prin intermediul căruia au câştigat atât fani iubitori de metal, cât şi de muzică clasică, Haggard debutează ca orchestră.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite