Hackeri de bănci săltaţi de mascaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi ora 05.00: Trupele speciale ale Poliţiei au făcut percheziţii la 26 de domicilii din judeţele Timiş, Caraş-Severin şi Hunedoara

Hackerii sunt acuzaţi că au furat din conturile unor italieni şi spanioli peste 350.000 de euro şi au spart site-ul NASA.

Mascaţii Poliţiei şi Jandarmeriei şi ofiţerii de la Crimă Organizată Timişoara au făcut descinderi în forţă în Timişoara şi Caransebeş, Hunedoara şi Piteşti, în urmă cu câteva ore. Anchetatorii au făcut patru descinderi în Timişoara în Complexul Sudenţesc şi pe Calea Şagului, de unde au ridicat mai multe computere. Percheziţiile au avut loc în urma unor sesizări depuse de FBI, după ce hackerii timişoreni au pătruns ilegal în serverele NASA şi ale unor instituţii de apărare din SUA.


S-au jucat cu NASA


„Sesizarea a fost depusă din 2003. NASA, o academie şi o firmă multinaţională care se ocupă de sitemele de apărare au reclamat că românii au pătruns ilegal în serverele lor”, a declarat Mircea Andreş, procurorul-şef al Serviciului Teritorial Timişoara al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).
Într-o primă fază au fost cercetate şase persoane, însă în atenţia procurorilor au rămas acum doar patru. „Urmează să îi audiem pe cei patru şi apoi vom stabili dacă o să-i reţinem. Doi dintre ei, originari din Caransebeş, doar s-au antrenat când au pătruns în serverele din SUA. Ei au trecut la fraude”, a mai precizat procurorul-şef Andreş.
Timişorenii au colaborat cu o grupare de hackeri din Caransebeş. Procurorii şi mascaţii au făcut percheziţii, azi dimineaţă, în 15 locaţii. Nouă tineri suspectaţi că se ocupau de clonarea de carduri şi de pagini web ale unor bănci din Spania şi Italia vor fi prezentaţi mâine la Tribunalul Reşiţa, pentru mandate de arestare.


350.000 de euro furaţi din conturi


Hackerii sunt acuzaţi că au construit site-uri identice cu cele originale ale băncilor. Clienţii intrau fără să ştie aceste clone şi ofereau hackerilor detalii despre conturi. Românii se foloseau de date pentru a clona carduri cu care scoteau bani din bancomate aflate în Italia şi Spania. Românii nu scoteau mai mult de 1.000 de euro din fiecare cont. În ultima jumătate de an, hackerii au primit prin transferuri bancare 350.000 de euro.
Anchetatorii români au aflat de aceste fraude de la colegii lor din Occident, după ce clienţii băncilor străine au reclamat că le dispar banii din conturi.  Anchetatorii au reţinut nouă tineri din Caransebeş, pe care vor să îi prezinte, mâine, la Tribunalul Reşiţa pentru obţinerea unui mandat de arestare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite