Rata contaminării cu HIV, alarmantă în cazul homosexualilor africani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rata contaminării cu HIV, alarmantă în cazul homosexualilor africani
Rata contaminării cu HIV, alarmantă în cazul homosexualilor africani

Rata îmbolnăvirii cu virusul HIV printre homosexualii din unele ţări africane este de 10 ori mai mare decât cea întâlnită în rândul bărbaţilor cu orientare normală, s-a descoperit recent într-o cercetare a revistei ştiinţifice Lancet.

Raportul precizează că prejudiciul persoanelor homosexuale, care duce la izolare şi tulburare, a condus la practici sexuale riscante printre comunităţile de homosexuali din Africa, anunţă BBC.

Cercetarea avertizează că riscurile nu se limitează numai la bărbaţii homosexuali, având în vedere că mulţi dintre cei infectaţi au şi femei partenere.

În raport se face apel la creşterea resurselor şi educaţiei în lupta împotriva virusului HIV.

Cercetătorii de la Universitatea Oxford au descoperit că în răspândirea virusului care provoacă boala incurabilă SIDA (Sindromul Imunodeficienţei Dobândite) în rândul homosexualilor din Africa Subsahariană un rol determinant l-a avut ostilitatea societăţii manifestată la nivel cultural, religios şi politic faţă de homosexuali.

Coordonatorul cerectării, Adrian Smithm, a declarat pentru BBC News că la fiecare nivel al societăţii africane există o urmă profundă de ostilitate socială privind comportamentele între persoanele de acelaşi sex sau homosexualitate.

Smith a adăugat că relaţiile între bărbaţi au fost întotdeauna considerate foarte periculoase în termenii infectării cu virusul HIV.

Cercetătorul a explicat că rolul educaţiei în această chestiunie este unul esenţial.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite