Turcia: primul caz mortal de gripă H1N1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turcia: primul caz mortal de gripă H1N1
Turcia: primul caz mortal de gripă H1N1

Ministerul turc al Sănătăţii a anunţat sâmbătă primul caz mortal de gripă H1N1 în Turcia, un tânăr de 29 de ani, transmit AP şi AFP.

Pacientul, care fusese diagnosticat mai înainte cu pneumonie, a fost spitalizat la Ankara. El a murit de insuficienţă respiratorie, a precizat ministerul.

Analizele bolnavului au arătat că el era purtător al virusului H1N1. Aceasta este "prima persoană decedată în ţara noastră ca urmare a pandemiei de gripă H1N1", a subliniat comunicatul ministerului.

Numărul de cazuri de gripă H1N1 confirmate în Turcia se ridica sâmbătă la 958, a indicat ministerul.

Creşterea rapidă a numărului de cazuri de gripă H1N1 a făcut autorităţile să ordone în octombrie închiderea de şcoli la Diyarbakir, principal oraş din sud-estul ţării, şi la Ankara.

Un prim lot de 500.000 de vaccinuri a sosit luni în Turcia. Ministerul Sănătăţii a indicat că aceste doze vor fi testate înainte de a fi distribuite.

Autorităţile turce intenţionează să cumpere 43 de milioane de doze de vaccin şi să vaccineze gratuit 28 de milioane de persoane.

Cadrele medicale vor fi primele vaccinate. Vaccinurile vor fi apoi administrate femeilor însărcinate, copiilor şi diabeticilor, persoanelor suferinde de boli cardiace şi de deficienţe ale sistemului imunitar.

Ministrul sănătăţii Recep Akdag a indicat sâmbătă la Erzurum că vaccinarea ar urma să înceapă în luna noiembrie şi că noi loturi de vaccinuri vor fi primite din noiembrie până în martie, notează Agerpres.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite