Afganistan: opt persoane au murit din cauza gripei H1N1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Afganistan: opt persoane au murit din cauza gripei H1N1
Afganistan: opt persoane au murit din cauza gripei H1N1

În ultimele zece zile Afganistanul a înregistrat opt decese datorate gripei H1N1, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii, al cărui bilanţ precedent nu era decât de un mort.

"Opt persoane au decedat până acum de gripă H1N1 în Afganistan", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Ahmad Farid Rahid.

Aproximativ 730 de persoane, dintre care 274 de străini, printre care soldaţi ai forţelor internaţionale, sunt infectate de virus.

Autorităţile afgane au anunţat la 28 octombrie primul caz mortal înregistrat în ţară, un inginer din Kabul care lucra pentru o societate de construcţii.

La 1 noiembrie, ele au anunţat închiderea tuturor şcolilor timp de trei săptămâni pentru a împiedica propagarea maladiei.

Virusul H1N1 a fost deasemenea detectat la soldaţi americani staţionaţi la baza militară de la Bagram, la circa 50 de kilometri nord de Kabul, cu ocazia unei inspecţii generale de sănătate.

Potrivit ultimelor date ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii datând de la 30 octombrie, virusul H1N1, devenit virusul gripei dominante în lume, a ucis în şapte luni cel puţin 5.700 de persoane, bilanţul de morţi făcând un salt de 14 la sută într-o săptămână.

Majoritatea cazurilor mortale au fost înregistrate în America de Nord şi de Sud, notează Agerpres.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite