Telegraph: Un accident de laborator ar fi putut cauza pandemia H1N1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pandemia de gripă porcină care s-a răspândit în întreaga lume ar fi putut fi cauzată de un accident de laborator în anii 1970, pretinde un nou studiu, potrivit cotidianului britanic The Telegraph.

Mai citeşte şi:
adevarul.es O tânără, bolnavă de gripa A, a murit după ce a născut


Oamenii de ştiinţă cred că gripa A provocată de virusul H1N1 nu s-ar fi răspîndit printre oameni dacă nu ar fi existat o scăpare, undeva în Asia sau Uniunea Sovietică, în jurul anului 1977.

Forme de gripă H1N1 au circulat în prima jumătate a secolului 20, în special în timpul pandemiei din 1918 în care au murit 40 milioane de oameni.

În timp ce imunitatea oamenilor a crescut, acesta a fost înlocuit de alte forme de gripă. Timp de 20 de ani, din 1957 până în 1977, nu au existat cazuri de contaminare cu virusul H1N1 de la om la om.

Deşi au existat şi cazuri de transmitere a virusului de la porci la oameni în acea perioadă, contaminarea de la om la om nu a mai fost prezentă până în 1977, când s-au înregistrat cazuri în China, Hong Kong şi URSS.

Un studiu recent legat de originile epidemiei actuale publicat în New England Journal of Medicine sugerează că virusul ar fi putut reieşi la suprafaţă după accident.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite