Craiova: 12 elevi, un student şi trei femei diagnosticaţi cu A H1N1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În judeţul Dolj, 14 cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal AH1N1 au fost înregistrate în ultimele trei zile, iar cursurile au fost suspendate timp de şapte zile în diverse clase din zece unităţi şcolare din judeţ, dar şi la o grupă de la Facultatea de Medicină Generală şi la alta de la Facultatea de Stomatologie din Craiova.

De asemenea, în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Craiova sunt internate cinci persoane diagnosticate cu gripă porcină, doi dintre pacienţi fiind copii.

"Au fost înregistrate alte 14 cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal AH1N1, marea majoritate a pacienţilor fiind elevi de la mai multe unităţi şcolare din judeţ. Este vorba de 12 elevi, un student, dar şi alţi trei adulţi, la trei femei de 23, 35 şi 40 ani”, a declarat dr. Ştefan Popescu, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj. Acesta a mai precizat că pacienţii prezintă formă uşoară de boală, fiind izolate şi primesc tratament antiviral.

Până în prezent, de la înregistrarea primului caz de îmbolnăvire cu virusul AH1N1, în luna iulie, în judeţul Dolj au fost înregistrate 95 de cazuri, din acestea 77 sunt vindecate iar 18 sunt izolate, a mai precizat Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Dolj. Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Dolj a dispus o anchetă epidemiologică în focare din colectivităţi şi depistarea contacţilor persoanelor care au fost confirmate cu acest virus, dar şi suspendarea activităţii pentru şapte zile la clasele în care învaţă elevii diagnosticaţi cu virusul gripal AH1N1.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite