Şoferii de microbuze, sub lupa Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii de microbuze, sub lupa Guvernului
Şoferii de microbuze, sub lupa Guvernului

La scurt timp după ce „Adevărul“ a semnalat transformarea într-un flagel a accidentelor în care sunt implicate microbuze, Executivul a hotărât să înăsprească drastic sancţiunile pentru nerespectarea normelor privind transportul de persoane.

Unele amenzi au fost dublate sau chiar triplate, au anunţat oficialii de la Palatul Victoria sâmbătă, după şedinţa de Guvern în care au fost adoptate aceste măsuri. Iată câteva exemple de sancţiuni:

Pentru nerespectarea perioadelor zilnice sau săptămânale de conducere şi odihnă ale şoferilor – amendă de 6.000 de lei, de aproape trei ori mai mult decât anterior.

Pentru utilizarea vehiculelor fără tahograf sau cu tahografe neomologate, operatorii de transport rutier riscă amenzi între 10.000 şi 20.000 de lei.

Operatorii care nu stochează, odată la 28 de zile, datele din cartelele tahografice sau care nu păstrează datele privind perioadele de odihnă şi de şofat ale conducătorilor auto riscă amenzi între 10.000 şi 20.000 de lei.

„Aceste măsuri au fost luate în condiţiile în care, în ultima perioadă, au avut loc accidente provocate de oboseală, în care au fost implicate microbuze de transport persoane“, au precizat oficialii din cadrul Executivului.

În şedinţa de sâmbătă, Guvernul a modificat OG 37 din 2007 care reglementa perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale şoferilor şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite