Familia ziaristului afgan Sultan Munadi cere daune Guvernului britanic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Familia ziaristului afgan Sultan Munadi cere daune Guvernului britanic
Familia ziaristului afgan Sultan Munadi cere daune Guvernului britanic

Familia jurnalistului afgan Sultan Munadi, mort în urma unei operaţiuni a forţelor speciale britanice pentru salvarea reporterului britanic răpit, Stephen Farrell, a solicitat compensaţii din partea Guvernului britanic, relatează postul de televiziune Sky News.

Un apropiat al familiei lui Munadi, Nasir Andisha, a declarat că aceasta consideră autorităţile britanice vinovate de moartea jurnalistului afgan. "Ei aşteaptă ca Guvernul britanic să îi ajute financiar. Sultan are doi copii şi o soţie, Najiba, iar susţinătorul lor este mort", a declarat acesta.

Familia lui Munadi vrea să ştie de ce a avut loc acest raid, în condiţiile în care negociatorul afgan implicat în cazul răpirii celor doi jurnalişti este de părere că ar fi obţinut eliberarea lor în câteva zile. Munadi a vorbit cu mama sa cu doar câteva ore înaintea raidului şi i-a spus că este bine îngrijit. Răpitorii au vorbit, de asemenea, la telefon, cu mama acestuia, şi i-ar fi spus că cei doi vor fi eliberaţi în zilele următoare. Familia solicită o investigaţie asupra condiţiilor morţii lui Munadi, rănile contrazicând versiunea oficială.

Munadi a fost răpit în timp ce călătorea cu Stephen Farrell, un reporter britanic care lucrează pentru New York Times, la Kunduz, în nord-estul Afganistanului, pentru a investiga un bombardament controversat efectuat de NATO. Avioane ale NATO au bombardat cisterne cu carburant după ce acestea au fost deturnate de talibani, operaţiune soldată cu morţi în rândul civililor.

În cea de-a patra noapte de captivitate, forţele speciale britanice au aterizat cu un elicopter şi au luat cu asalt imobilul în care se aflau cei doi jurnalişti. Un militar britanic, doi civili afgani şi Munadi, au fost ucişi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite