Boc nu exclude posibilitatea asumării răspunderii Guvernului şi pe alte legi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Boc nu exclude posibilitatea asumării răspunderii Guvernului şi pe alte legi
Boc nu exclude posibilitatea asumării răspunderii Guvernului şi pe alte legi

Rămas cu jumătate din cabinet după demisia în masă a miniştrilor social-democraţi, premierul Emil Boc se arată gata de a apela din nou la angajarea răspunderii Executivului pentru alte două acte normative privind reformarea sistemului pensiilor şi a sistemului fiscal.

''Pot să vă spun că nu exclud posibilitatea de a utiliza în continuare procedura asumării guvernamentale pentru a duce la îndeplinire obligaţiile pe care le avem faţă de români şi faţă de Comisia Europeană şi FMI. Legea pensiilor, legea care vizează reforma sistemului fiscal sunt doar două dintre legile pe care le avem de adoptat până la 31 decembrie şi nu exclud posibilitatea angajării răspunderii'', a declarat primul ministru, Emil Boc în cadrul unei emisiuni de televiziune.

Premierul a reamintit că cele două coduri de procedură penală şi procedură civilă ''zac'' încă la Parlament, în timp ce Codul Penal şi Codul Civil au fost adoptate prin asumarea răspunderii de către Guvern.

Cabinetul Boc, din care făceau parte şi social-democraţii, au fpcut apel de cinci ori la procedura asumării răspunderii în faţa Parlamentului pentru adoptarea unor legi.

Executivul şi-a asumat răspunderea, la mijlocul lui septembrie, e trei pachete de legi: legea educaţiei, legea unitară de salarizare şi legea reorganizării agenţiilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite