Guvernul s-a reunit pentru a discuta despre salarizarea unică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a preferat "tăcerea" la negocieri
Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a preferat "tăcerea" la negocieri

Guvernul s-a reunit, astăzi, la ora 11.00, în şedinţă, pentru a discuta amendamentele depuse de parlamentari la proiectul legii salarizării unitare. Legea a fost promovată prin angajarea răspunderii.

Guvernul a aprobat 6 amendamente dintr-un total de 24 propuneri formulate de către parlamentari la proiectul legii salarizării unitare, pentru care Executivul îşi va angaja răspunderea.

Din totalul celor şase amendamente aprobate, cinci se referă la Legea cadru de salarizare, iar un amendament la legea de aplicare, informează Guvernul.

Guvernul a decis, prin acest proiect de lege, că salariile de bază din sectorul public vor fi majorate cu 15% în 2011, raportat la nivelul din luna octombrie, iar salariul de bază minim brut pe ţară va creşte de la 600 lei la 670 lei.

Reacţii:

Eugen Nicolăescu, vicepreşedinte PNL: Partidul Naţional Liberal a depus amendamente la Legea salarizării unitare a personalului bugetar. Unul dintre amendamente se referă la modificarea grilelor personalului medical, în sensul creşterii salariilor medicilor şi asistenţilor de la două la patru puncte procentuale pe grilă.

Radu Moldovan, purtător de cuvânt PSD: Parlamentarii social-democraţi nu au depus amendamente la Legea salarizării unitare pentru că o consideră neconstituţională. Vor iniţia moţiune de cenzură după ce Guvernul îşi asumă răspunderea.

Pe 14 decembrie, Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament pe Legea privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, precum şi pe cea privind salarizarea în 2011 a acestei categorii de personal.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite