Guvernul Negoiţă a pierdut startul în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Termenul la care Cabinetul Negoiţă ar fi trebuit să treacă de Parlament a expirat ieri, fără ca măcar să existe un program de audiere a miniştrilor propuşi.

Potrivit Regulamentului sedinţelor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, Parlamentul ar fi trebuit să programeze şedinţa comună pentru acordarea votului în cazul Cabinetului Negoiţă în termen de 15 zile de la primirea programului de guvernare şi a listei de miniştri.

Premierul propus de PDL, Liviu Negoiţă, şi-a trimis programul în Parlament la 9 noiembrie, însă partidele de opoziţie au amânat stabilirea unui program pentru învestirea acestui Cabinet.

„În acest caz, procedurile nu sunt foarte clare. Este problema Parlamentului că nu a respectat regulamentul", a afirmat deputatul PDL Gheorghe Albu. PSD şi PNL susţin însă că Negoiţă nu avea oricum nicio şansă să treacă de votul Parlamentului.

„Termenul de 15 zile are doar caracter de recomandare. Nu se prevăd nicăieri sancţiuni dacă nu se respectă acest termen de către Parlament. Oricum nimeni nu mai crede în învestirea lui Negoiţă", a declarat şi Ioan Chelaru, senator PSD. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite