Guvernul îşi asumă răspunderea pe cele trei legi printre proteste şi boicoturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guvernul îşi asumă răspunderea pe cele trei legi printre proteste şi boicoturi
Guvernul îşi asumă răspunderea pe cele trei legi printre proteste şi boicoturi

Cu 24 de ore înainte de asumarea răspunderii Guvernului pentru cele trei legi, sindicaliştii anunţă continuarea protestelor şi cer demisia actualului cabinet. Membrii Executivului s-au întrunit într-o ultimă şedinţă înainte de ziua care va testa forţa actualei coaliţii de guvernare.

Mai citeşte şi:


Asumarea răspunderii guvernului pe cele trei pachete de legi va fi însoţită de scandările a peste 1.500 de sindicalişti nemulţumiţi de grila unică de salarizare.

După întâlnirea de sâmbătă cu membrii executivului, federaţiile afiliate la CNSLR Frăţia au decis menţinerea calendarului de acţiuni anunţat, urmând ca marţi să picheteze Parlamentul. "Bugetarii sunt în continuare preocupaţi de legea unică, de disponibilizările anunţate, de concediul fără plată şi de orele suplimentare neplătite", a spus preşedintele CNSLR Frăţia, Marius Petcu.

Bugetarii afiliaţi la CNSLR Frăţia nu sunt singurii care vor "pe ultima sută de metri" să împiedice Guvernul să-şi asume răspunderea pe un pachet de legi care nu a stărnit decât nemulţumiri şi controverse.
Camera Federativă a Medicilor cere opoziţiei să depună o moţiune de cenzură, după asumarea răspunderii de către Executiv, prin care să solicite demiterea Guvernului, sindicaliştii fiind nemulţumiţi de legea unică. "Acest Guvern trebuie demis", spun sindicaliştii.

Liberalii îi spun NU lui Boc şi DA lui Băsescu

Liberalii au decis să boicoteze şedinţa în care Guvernul îţi va asuma răspunderea păe legile educaţiei, legea unitară de salarizare şi legea reorganizării agenţiilor, dar să fie prezenţi la mesajul preşedintelui Băsescu. "Dacă Guvernul nu va da curs apelului nostru, şi nu doar al nostru, de a retrage acest pachet, am discutat în Biroul Permanent Central să nu fim prezenţi la asumare. Nici nu vom intra în sală", a susţinut preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Tot mâine, liberalii vor afla dacă udemeriştii vor semna alături de ei o moţiune de cenzură îmnpotriva actualului cabinet. "În momentul în care mâine vom avea asumarea de către premier în Parlament vom întreba limpede pe cei de la UDMR dacă semnează sau nu moţiunea de cenzură şi vom anunţa că ţinem această iniţiativă deschisă pentru oricare dintre parlamentari, inclusiv cei ai puterii", a spus Antonescu.

Liderul liberarlilor a precizat că se caută modalităţi de a ataca cele trei legi la Curtea Constrituţională.

Până acum au fost depuse pesnte 1.000 de amendamente la cele trei legi pe care Guvernul vrea să le treacă prin Parlament prin asumarea răspunderii. După şedinţa de asumare a răspunderii, preşedintele Băsescu se va adresa Parlamentului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite