Videanu: Guvernul îşi va asuma răspunderea pe un set de măsuri anticriză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Videanu: Guvernul îşi va asuma răspunderea pe un set de măsuri anticriză
Videanu: Guvernul îşi va asuma răspunderea pe un set de măsuri anticriză

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat astăzi, la sfârşitul şedinţei Coaliţiei de guvernare, că Executivul îşi va asuma răspunderea pe o serie de legi din pachetul de măsuri anticriză.

Printre măsurile pe care Guvernul îşi va asuma răspunderea se numără: scutirea impozitului reinvestit, legea impozitului forfetar pentru activităţile a căror fraudă fiscală este greu de detectat şi legea responsabilităţii fiscale.

Citiţi şi:


Prim-vicepreşedintele PD-L Adriean Videanu a afirmat că efortul bugetar pentru implementarea acestor măsuri în 2009 va fi de aproximativ circa 248 milioane lei.

"Setul de măsuri propus a fost şi cuantificat sub aspectul impactului bugetar. Pentru 2009, aplicarea acestor măsuri presupune un efort bugetar de 248 milioane lei. În 2010, vom avea un venit suplimentar de 398 milioane lei la bugetul consolidat. Chiar dacă măsurile necesită o alocare bugetară în această perioadă, pe termen mediu îşi produc efectul în bugetul consolidat", a afirmat Videanu.

El a precizat că multe dintre măsurile anticriză se pot rezolva administrativ, la nivelul ministerelor, altele prin hotărâri de guvern sau prin asumarea răspunderii Executivului.

Liderii coaliţiei guvernamentale au discutat astăzi despre măsurile anticriză convenite de PSD şi PD-L, stabilind paşii necesari pentru implementarea acestora.

Vom reveni.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite