Guvernul britanic refuză răscumpărarea cuplului răpit de piraţii somalezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guvernul britanic refuză răscumpărarea cuplului răpit de piraţii somalezi
Guvernul britanic refuză răscumpărarea cuplului răpit de piraţii somalezi

Autorităţile britanice au declarat că nu iau în calcul răscumpărarea soţilor Chandler pentru şapte milioane de dolari, anunţă BBC News.

Ministerul britanic pentru afaceri externe a precizat că nu va plăti niciun ban pentru eliberarea cuplului luat ostatic de piraţii somalezi pe 23 octombrie şi că nu oferi sfaturi familiei cum să procedeze în acest caz.

"Suntem la curent cu faptul că s-a făcut o ofertă de răscumpărare de şapte milioane de dolari. Politica noastră rămâne, însă, neschimbată: nu facem concesii şi nu negociem cu răpitorii", a adăugat un purtător de cuvânt al ministerului de Externe.

Piraţii somalezi care au răpit cuplul britanic Paul şi Rachel Chandler în 23 octombrie în Oceanul Indian au cerut celor doi soţi o răscumpărare de 7 milioane de dolari pentru ca aventura lor să se termine cu bine.

Un purtător de cuvânt al Ministerului britanic al Afacerilor Externe a confirmat această cerere după ce BBC difuzase o înregistrare atribuită unui purtător de cuvânt al piraţilor care spunea: "Dacă nu ne fac vreun rău, nici noi nu le vom face rău. Avem nevoie doar de o mică sumă de 7 milioane de dolari".

Cei doi soţi au fost capturaţi în urmă cu o săptămână la bordul velierului lor, interceptat de piraţi somalezi în timp ce navigau între Seychelles şi Tanzania, notează Agerpres.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite