Guvernul pregăteşte îngheţarea salariilor tuturor bugetarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul pregăteşte o ordonanţă prin care să îngheţe salariile tuturor bugetarilor, informează Realitatea TV. Dacă această ordonanţă va fi adoptată, profesorii nu vor primi niciun leu în plus la salarii, în acest an.

Guvernul discută marţi o OUG prin care se prelungeşte până la finele anului aplicabilitatea OUG 1/2009 privind unele măsuri în domeniul salarizării personalului din sectorul bugetar, ceea ce înseamnă îngheţarea salariilor pentru 2009 în sistemul bugetar, potrivit unor reprezentanţi ai Guvernului.

Prin OUG 1/2009, adoptată la începutul acestui an, Guvernul a decis prelungirea termenului de aplicabilitate a actelor normative care reglementează salarizarea categoriilor de personal din sectorul bugetar până la 31 martie 2009. În urmă cu câteva săptămâni, Guvernul a decis prelungirea aplicabilităţii acestora cu încă o lună, până la finele lunii aprilie.

Prin OUG aflată marţi în discuţia Executivului, termenul de aplicare a acestor acte normative, care reglementează salarizarea categoriilor de personal din sectorul bugetar, se prelungeşte până la finele anului 2009.

Actele normative respective se referă la personalul contractual din sectorul bugetar, la funcţionarii publici, personalul contractual din unităţile sanitare publice, din sistemul sanitar-veterinar, la personalului militar din instituţiile publice de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, precum şi la cel civil din aceste instituţii, la personalul din justiţie, controlorii financiari din cadrul Curţii de Conturi şi la personalul din educaţie.

Acum numai două săptămâni, Guvernul promitea o majorare a salariilor mici

Premierul Emil Boc susţinea, în urmă cu doar două săptămâni, că vor fi îngheţate salariile bugetarilor de lux, în timp ce salariile mici ar fi urmat să fie majorate într-un ritm alert până ar fi ajuns la un raport de 1 la 15 faţă de cel mai mare salariu.

Cabinetul Boc spune că nu are bani  nici mpcar pentru majorarea salariilor mici.

În prezent  nu se ştie dacă această blocare a salariilor se va aplica pentru tot anul, pentru că există posibilitatea ca această restricţie să fie aplicată numai pentru trimestrul următor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite