Guvernul filipinez trebiue să redereseze economia, în schimbul împrumutului primit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guvernul filipinez trebiue să redereseze economia, în schimbul împrumutului primit
Guvernul filipinez trebiue să redereseze economia, în schimbul împrumutului primit

 Consiliul de Administraţie al Băncii Asiatice de Dezvoltare a aprobat un împrumut, pe termen scurt, de 500 milioane dolari pentru Filipine, ca să poată contracara criza economică globală, a declarat purtătorul de cuvânt al băncii.

Este primul împrumut acordat pentru Manila, pe bază de creditor, facilitate de 3 miliarde de euro, care are ca scop sprijinirea economiilor în curs de dezvoltare, care are acestă creştere a cheltuielilor fiscale, fiind un răspuns la criza financiară.

Pentru a fi eligibile ca să acceseze fondul, ţările membre în curs de dezvoltare trebuie să fie efectate negativ de criza economică globală, să demonstreze politicile economice solide şi să aibă un program pentru a stimula economia în mijlocul recesiunii.

Bangladesh, Indonesia, Vietnam, Kazakhstan, Pakistan şi Sri Lanka au cereri în aşteptare de împrumuturi de facilităţi, care sunt în curs de aprobare de Banca Asiatică de Dezvoltare.

Împrumutul va ajuta guvernului filipinez să poată stabiliza bugetul de deficit de finaţare de anul acesta şi să suporte în 2009 bugetul programului de cheltuieli pentru a contracara criza, incluzând proiecte de infrastructură intensivă, a mai spus spus purtătorul de cuvânt al băncii.

" Acest împrumut este critic pentru guvernul filipinez pentru a stimula redresarea economică, pntru a se proteja de cheltuielile sociale şi programe de reducere a sărăciei şi să continue cu împrumuturi pe termen lung pentru obiectivele de dezvoltare în 2009", a spus Arjun Thapan, directorul general al Băncii Asiatice de Dezvoltare, al departamentului Asia de Sud-Est.

Împrumutul are termen de rambursare 5 ani, cu o perioadă de graţie de 3 ani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite