Guvernul a hotărât să dea înapoi sporurile funcţionarilor publici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul s-a răzgândit şi are în plan menţinerea sporurilor şi indemnizaţiilor pe care vroia să le taie săptămâna trecută. Astfel, funcţionarii publici vor fi plătiţi în continuare pentru orele suplimentare pe care le fac, potrivit noului proiect de Ordonanţă  de Urgenţă privind cheltuielile cu personalul bugetar, informează agenţia NewsIn.

În noul act normativ sunt prevăzute primele pentru angajaţii care lucrează cu fonduri europene. De asemenea, funcţionarii care lucrează în Ministerul Afacerilor Externe vor primi sporul de 10% pentru limbi străine, iar cei care gestionează fondurile europene pentru agricultură vor fi plătiţi cu  un spor de 75%.

13 sporuri şi indemnizaţii returnate

În timp ce ordonanţa pusă în discuţie  săptămâna trecută  de Ministerul Muncii elimina 18 sporuri, noul act normativ  prevede acordarea a 13 sporuri şi indemnizaţii. În plus, se mai  arată în ordonanţă,  salariile personalului care se ocupă de fondurile europene de preaderare, precum PHARE şi SAPARD, pot fi majorate cu minimum 50% faţă de cele prevăzute de lege, dar nu mai mult de 100%.

Funcţionarii care verifică procedurile de atribuire a contractelor publice  vor primi un spor  de 25%, iar cei care participă în comisiile de concurs vor primi o indemnizaţie de 20% din salariul de bază.

Persoanele care asigură secretariatul comisiilor de concurs şi al comisiilor de soluţionare a contestaţiilor au dreptul la o indemnizaţie de 10% din salariul de bază. De asemenea, funcţionarii publici care fac cercetare administrativă au dreptul la o indemnizaţie de 15%.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite