Guvernul a alocat bani pentru exproprieri şi a demarat programul "Bani de liceu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul ministru Emil Boc a anunţat astăzi că Guvernul a aprobat actele normative prin care s-au alocat sumele de bani în vederea exproprierilor pentru realizarea unor obiective în infrastructura de transport.

''Practic, prin aceste acte normative am aprobat sumele pentru declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată, situate pe amplasamentul lucrărilor de utilitate publică şi, în consecinţă, stăm în graficul anunţat pentru a realiza investiţiile pe care Guvernul şi le-a propus'', a afirmat Emil Boc, la finalul şedinţei de Guvern.

Primul ministru a spus că au fost alocaţi bani pentru realizarea obiectivelor reabilitarea DN 6 Drobeta Turnu Severin - Lugoj, pod peste Dunăre, Calafat - Vidin şi varianta de ocolire est Cluj-Napoca.

El a amintit că 20 la sută din PIB au fost alocaţi pentru investiţii, cu scopul de a menţine locurile de muncă şi pentru a crea altele noi.

A fost demarat programul "Bani de liceu"

    
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu a anunţat astăzi că peste 155. 000 de liceeni care provin din familii cu venituri reduse vor primi o bursă şcolară de 180 de lei/lună.

De bursă vor beneficia elevii care au un plafon pe membru de familie de sub 200 de lei.

''Consider că este extrem de importantă această bursă pentru finalizarea anului şcolar şi sper să înregistrăm şi rezultate şcolare foarte bune pentru cei care sunt bursieri'', a spus Ecaterina Andronescu, la finalul şedinţei de Guvern, relatează Agerpres.

MECI a alocat 200 de milioane de lei în acest an pentru bursele sociale. Acestea se acordă la începutul anului şi elevii le primesc doar dacă promovează anul şcolar, a mai spus Andronescu.

Guvernul vrea echilibrul celor trei puteri în stat la stabilirea salariului maxim din Legea unică

La finalul şedinţei Executivului, Boc a mai spus că Guvernul a analizat varianta stabilirii salariului maxim în Legea unică de salarizare luându-se în calcul un echilibru între puterea legislativă, executivă şi cea judecătorească, prin raportarea la nivelurile de salarizare în cazul şefului statului, preşedintelui ÎCCJ şi preşedinţilor Camerelor.

Potrivit unor reprezentanţi ai Executivului, formula luată în discuţie în şedinţa de miercuri a Guvernului presupune raportarea la nivelul de salarizare al preşedintelui României, al preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi la cele ale preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, relatează NewsIn.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite