Guvernul a redus cvorumul de prezenţă în CSM la 14 membri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a aprobat miercuri, printr-o Ordonanţă de Urgenţă, micşoşarea cvorumului de prezenţă în plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) la 14 membri de la 15, potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, Ioana Muntean.

Aceasta a declarat că legea este una excepţională şi temporară, în contextul invalidării unor membri care urmau să-şi ocupe locul în CSM.

Anterior, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat că va analiza propunerea de a se interveni legislativ pentru micşorarea cvorumului de prezenţă în plenul CSM.

Citiţi şi:

Băsescu acuză judecătorii şi parlamentarii

Predoiu a precizat, la postul public de radio, că problema privind blocajul în activitatea CSM este “delicată”, mai ales că trebuie reluate alegerile în cazul a trei membri din partea magistraţilor, dar şi numirea reprezentanţilor societăţii civile, care a rămas la nivelul Senatului.

“Concret, cred ca este imperios necesar ca Senatul sa procedeze la validarea mai departe a membrilor care trebuie să-şi ocupe locul în CSM, astfel încât să se poată declanşa alegeri pentru cele trei poziţii rămase libere.(..)Se reclamă prin vocea preşedintelui CSM, imposibilitatea funcţionării plenului şi se avansează chiar o soluţie de către CSM, în sensul intervenţiei legislative pentru ordonanţa de urgenţă care să micşoreze cvorumul de prezenţă în plenul CSM’, a afirmat Predoiu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite