Guvernul nu mai sprijină firmele care vor să angajeze şomeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guvernul nu mai sprijină firmele care vor să angajeze şomeri
Guvernul nu mai sprijină firmele care vor să angajeze şomeri

Unul dintre programele guvernamentale destinate ieşirii din criză este pe punctul de a eşua. Dacă până în prezent firmele care angajau şomeri, absolvenţi, persoane cu handicap sau marginalizate, prin convenţii cu Agenţiile Judeţene de Şomaj, primeau bani pentru plata salariilor acestor angajaţi, în judeţul Vâlcea acest lucru nu se mai întâmplă.

„Aproximativ 40 de societăţi aflate pe o astfel de listă de aşteptare, întocmită de câteva luni, aşteaptă să încheie convenţia cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vâlcea. Pentru că nu are bani, Agenţia aşteaptă o rectificare bugetară”, a declarat Gabriel Albinaru, purtătorul de cuvânt al AJOFM Vâlcea.

În aceste condiţii, firmele nu se mai înghesuie să angajeze şomeri, absolvenţi sau persoane marginalizate. „Eu am o firmă de construcţii şi până acum am putut să angajez şomeri pentru care primeam câte 500 de lei de la stat.

Acum, nimeni nu-mi spune când voi primi aceşti bani, să ştiu dacă mai angajez sau nu”, a spus Marin Diaconu, proprietarul unei firme de construcţii. Săptămâna aceasta, cei aflaţi în căutarea unui job au la dispoziţie numai 350 de locuri de muncă vacante. Numărul şomerilor din judeţ este de 11.800. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite