Guvernul promite bani pentru agricultură şi încălzirea locuinţelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guvernul promite bani pentru agricultură şi încălzirea locuinţelor
Guvernul promite bani pentru agricultură şi încălzirea locuinţelor

Primul ministru Emil Boc a afirmat astăzi, la sfârşitul şedinţei de Guvern, că Executivul a decis să contracteze un împrumut de 424 milioane de euro de la Trezorerie pentru sprijinirea lucrărilor agricole de toamnă.

Mai citeşte şi:
Statul a alocat 68 milioane lei pentru producţiile de soia, orez şi sfeclă de zahăr

"Vom lua o decizie pentru a putea finanţa subvenţiile pentru agricultură şi am găsit soluţia prin împrumuturi de Trezorerie, astfel încât agricultorii să îşi primească subvenţiile necesare pentru a-şi putea continua lucrările şi pentru culturile de toamnă, dar şi pentru alte lucrări aferente, într-un cadru pe care statul şi-l poate permite în concordanţă cu resursele bugetare pe care le are în acest moment", a declarat Boc.

Totodată, premierul a mai anunţat că Guvernul va acorda subvenţii de 42 milioane de euro pentru motorina necesară lucrărilor agricole pentru circa 3,1 milioane de hectare de teren arabil.

173 milioane de euro ajutoare pentru încălzire

Primul ministru a declarat că şi în acest an familiile cu venituri mici vor fi sprijinite de către Guvern pentru plata facturilor pentru încălzirea locuinţei.

El a afirmat că aceste ajutoare pentru încălzire se vor acorda proporţional cu veniturile pe membru de familie, indiferent că este vorba de încălzirea locuinţei cu energie termică, gaze naturale, lemne, cărbuni sau combustibil petrolier.

"Toate aceste locuinţe, indiferent de modalitatea de încălzire, beneficiază de sprijinul pe care-l acordăm acestor familii la plata facturii la energie termică'', a spus primul-ministru.

Astfel, Guvernul va oferi 173 milioane de euro pentru plata facturilor pentru perioada 1 octombrie - 31 martie 2010. Compensaţiile vor fi între 90%, pentru familiile în care venitul net lunar pe membru nu depăşeşte 155 de lei, şi 40%, pentru familiile în care venitul net lunar pe membru este între 355 - 425 lei.

Emil Boc a menţionat că alocarea sumei s-a făcut pentru întreg sezonul rece, precizând că Executivul a emis acest act normativ ''din timp'', astfel încât primăriile, până la 1 noiembrie, să pregătească un cadru de aplicare a legislaţiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite