Marius Petcu: "Dacă a căzut Guvernul, portestele şi grevele nu-şi au rostul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Petcu: "Dacă a căzut Guvernul, portestele şi grevele nu-şi au rostul"
Marius Petcu: "Dacă a căzut Guvernul, portestele şi grevele nu-şi au rostul"

Protestele şi grevele nu-şi mai au rostul în această perioadă, în condiţiile în care Guvernul a căzut, însă sindicatele nu renunţă la negocierea salariului minim pe 2010 şi aşteaptă să vadă cine va fi noul premier, a declarat marţi, pentru NewsIn, preşedintele CNSLR Frăţia, Marius Petcu.

"Aşteptăm reacţia preşedintelui, să vedem pe cine pune prim-ministru, iar în aceste condiţii actualii miniştri trebuie să plece. Noi nu renunţăm la negocieri şi la întâlniri, iar dacă rămâne actualul guvern, negociem cu el", a spus Petcu.

Preşedintele CNSLR Frăţia a adăugat că, în actuala conjuctură economică, nu se mai poate discuta despre moratoriul cerut de cabinetul Boc II, întrucât protestele şi grevele nu-şi mai au rostul.

Anterior, liderul BNS, Dumitru Costin, declara că ar prefera un guvern de tehnocraţi ca să continue negocierile începute pe salariul minim, legea pensiilor şi bugetul de stat pe 2010 sau ca sindicatele să meargă în Parlament pentru a negocia revendicările în cadrul comisiilor de muncă din Senat şi Camera Deputaţilor.

Confederaţiile sindicale şi patronatele discută la această oră, la Ministerul Muncii, propunerile de modificare a legii pensiilor pe care guvernul Boc intenţiona să îşi asume răspunderea în Parlament.

Guvernul Boc a fost demis marţi, în urma adoptării moţiunii de cenzură, care a fost votată de 258 de parlamentari, în timp ce 176 au votat împotrivă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite