Turcia: Guvernul a exclus Israelul de la un exerciţiu aerian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turcia: Guvernul a exclus Israelul de la un exerciţiu aerian
Turcia: Guvernul a exclus Israelul de la un exerciţiu aerian

Guvernul turc a exclus Israelul de la un exerciţiu aerian care trebuia să aibă loc într-o bază din Turcia, manevrele internaţionale fiind anulate după ce Statele Unite şi Italia s-au retras în semn de protest faţă de excluderea statului evreu, relatează ediţia online a ziarului Haaretz.

Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, a fost supus presiunilor pentru excluderea Israelului de la acest exerciţiu internaţional, din cauza bombardamentelor israeliene asupra Fâşiei Gaza.

Turcia, un stat laic condus de un partid proislamic, a fost mult timp cel mai important aliat al Israelului în lumea musulmană. Relaţiile dintre cele două ţări s-au înrăutăţit după ce premierul turc Recep Tayyip Erdogan a criticat dur operaţiunile israeliene în Fâşia Gaza.

Se pare că în ultima vreme oficiali turci au cerut Israelului să nu mai participe la exerciţiu. Israelul s-a adresat Statelor Unite, afirmând că este vorba de o abordare anormală, una care încalcă acordurile în vigoare privind participarea statului evreu la manevre NATO. În consecinţă, Statele Unite şi Italia s-au retras de la exerciţiu în semn de protest, astfel că manevrele aeriene au fost anulate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite