Guvernul a înfiinţat un program pentru combaterea gripei H1N1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guvernul a înfiinţat un program pentru combaterea gripei H1N1
Guvernul a înfiinţat un program pentru combaterea gripei H1N1

Guvernul a aprobat, astăzi, un proiect de Hotărâre prin care sumele economisite din programul de compensare a medicamentelor cu 90% vor fi redistribuite pentru programe naţionale de oncologie, diabet şi combaterea gripei porcine.

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a arătat că prin acest proiect de Hotărâre se face o realocare în interiorul programelor de sănătate din interiorul Ministerului Sănătăţii, redistribuindu-se o parte din sumele economisite în cadrul programului de compensare a medicamentelor cu 90%- rezultate din scăderea preţului la medicamente- la cele două programe unde există un deficit de finanţare: programul de oncologie şi programul de diabet.

De asemenea, prin acest proiect se înfiinţează şi Programul naţional pentru combaterea pandemiei de gripă A/H1N1 "pentru a putea exista o acţiune integrata în cadrul acestui program", a susţinut ministrul. Potrivit ultimei centralizări a Centrului European de Prevenire a Bolilor (ECDC), numărul pacienţilor diagnosticaţi cu gripă porcină în România a ajuns la 262, de ieri până astăzi fiind confirmate şase noi cazuri.

Totodată, Guvernul a mai decis că unităţile spitaliceşti transferate în 2008 autorităţilor locale din Bucureşti şi municipiul Oradea să poată derula programele naţionale de sănătate aprobate prin bugetul de stat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite