Mircea Miclea: „Nu cred într-un Guvern politic”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Miclea: „Nu cred într-un Guvern politic”
Mircea Miclea: „Nu cred într-un Guvern politic”

Autor al unuia dintre Codurile avute în vedere la elaborarea proiectului de lege privind Educaţia, asupra căruia Guvernul şi-a asumat răspunderea săptămâna aceasta, Mircea Miclea este convins că România poate ieşi din criză numai cu un guvern de tehnocraţi. Citiţi în ediţia electronică de mâine forma integrală a dialogului „La masa Adevărului” cu unul dintre principalii promotori ai reformei sistemului educaţional române

El spune că interesul politicienilor este, mai degrabă, acela de a avea acces la resursele financiare decât de a rezolva problemele sistemului pe care îl coordonează.

Educaţia nu face excepţie de la această stare de fapt, în opinia invitatului „La masa Adevărului”. Fostul ministru de resort relatează, în premieră, cum s-a pus rău cu politicienii care îl susţineau în timpul mandatului său, pentru că insista ca învăţământul să primească minimum 5% din PIB.

Mircea Miclea mai spune, printre altele, că învăţământul universitar este viciat de clanuri familiale şi că, din păcate, impostura se înmulţeşte prin clonare şi se polarizazeză atunci când o ataci.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite