Boc: Dacă acest Guvern nu poate trece legile, cu greu îşi poate justifica existenţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Boc: Dacă acest Guvern nu poate trece legile, cu greu îşi poate justifica existenţa
Boc: Dacă acest Guvern nu poate trece legile, cu greu îşi poate justifica existenţa

Premierul Emil Boc a declarat la începutul şedinţei de asumare a răspunderii pe cele trei pachete de legi că, dacă actualul Guvern, care deţine o majoritate confortabilă în Parlament, nu poate trece cele trei legi prin care statul român să fie modernizat, nu-şi poate justifica existenţa.

 "Guvernul vine în faţa Parlamentului cu trei proiecte de lege menite să reformeze statul român. Statul român se va schimba după adoptarea acestor legi, chiar dacă asta presupune luarea unor măsuri mai dure. Dacă acest Guvern nu poate face acest lucru, cu greu îţi poate justifica existenţa", a declarat premierul.

Citiţi şi:


Şeful executivului a precizat că "până acum statul a însemnat foarte mult pentru foarte puţini şi foarte puţin pentru foarte mulţi".

Prenierul a început cu prezentarea proiectului legii edcaţiei. Potrivit premierului, noul prpiect de lege va da elevilor posibilitatea de a acumula competenţe, nu doar cunoştinţe. "Ne-am obişnuti ca elevului să i se predea ceva şi să fie apoi pus să reproducă. (...) Trebuie să învăţăm elevul să integreze informaţii, să-l învăţăm să înveţe", a declarat premierul.  Acesta a precizat că în afara olimpicilor, România stă foarte prost la evaluarea internaţională a competenţelor elevilor.

Liberalii nu participă la şedinţa de asumare şi lucrează la atacarea celor trei pachete de legi la Curtea Constituţională şi la redactarea textului unei moţiuni de cenzură.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite