Gunoaiele severinene, la Strehaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşeurile din municipiu sunt transportate şi depozitate la 50 de kilometri distanţă

Datorită faptului că lucrările la noul depozit ecologic de la Izvorul Bârzii nu au fost încă finalizate, iar legislaţia europeană nu mai permite depozitarea deşeurilor menajere în vechile gropi de gunoi, firma de salubritate SC Brantner SA colectează şi transportă la depozitul de la Strehaia, începând de ieri, deşeurile din municipiu. Acesta este singurul din judeţ în conformitate cu reglementările legale.
Aproximativ o lună şi jumătate va mai dura până când noul depozit ecologic de la Izvorul Bârzii va fi funcţional. „Sper ca în decembrie să nu mai transportăm resturile la Strehaia. Ţin să asigur locuitorii municipiului că nu vor plăti nimic în plus la factura de gunoi. Toate cheltuielile suplimentare vor fi suportate de firmă“, a declarat directorul SC Brantner SA, Mirel Damian.

Orşova a găsit un loc provizoriu

Resturile menajere din municipiul Orşova vor fi depozitate provizoriu. „Firma de salubritate din Orşova a găsit un loc provizoriu pe Valea Slătinicului unde va depozita gunoiul timp de o lună, o lună şi jumătate. A obţinut toate avizele de care era nevoie“, a declarat edilului Orşovei  Constantin Brăgaru. Şi Primăria Baia de Aramă şi-a arătat interesul de a depozita la Strehaia gunoiul menajer. „Groapa de gunoi a oraşului Strehaia se întinde pe o suprafaţă de două hectare şi are o capacitate de 500.000 de metri cubi. Aici au fost depozitaţi în jur de 100.000 de metri cubi. Zilnic, de la Severin vin în jur de 400 de metri cubi de gunoi. Va funcţiona până în 2010, apoi trebuie închisă. Una este să o închizi cu 150.000 de metri cubi de gunoi şi alta este să ai peste 300.000 de metri cubi“, susţine primarul oraşului Strehaia, Sâmion Burcu.
Acesta doreşte ca Prefectura şi Consiliul Judeţean să se angajeze că vor ajuta financiar primăria pentru a putea închide groapa. Burcu spune că este nevoie de buldozere şi utilaje care să taseze gunoiul. Aici sunt aşteptaţi în perioada următoare reprezentanţi ai tuturor primăriilor din judeţ pentru discuţii în vederea depozitării gunoiului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite