Guerilla civică împotriva Continental

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deranjaţi de mirosul de la fabrica de cauciucuri, timişorenii din Calea Lipovei cer monitorizarea aerului. Un grup de iniţiativă adună, de ieri, semnături pentru mutarea fabricii din

Deranjaţi de mirosul de la fabrica de cauciucuri, timişorenii din Calea Lipovei cer monitorizarea aerului. Un grup de iniţiativă adună, de ieri, semnături pentru mutarea fabricii din oraş.

"Vrem un aparat care să măsoare calitatea aerului. Sper să adunăm câteva sute de semnături", a spus Dan Goldiş, membru al grupului. Costul unei astfel de staţii se ridică la 85 de mii de euro. Adina Căluşeru, de la Agenţia de Protecţie a Mediului Timişoara, spune că instituţia nu are bani.

Fără autorizaţie de mediu

Continental funcţionează de peste 2 ani fără autorizaţie de mediu. Garda de Mediu dat o amendă de 60 de mii de lei. "Este drept că miroase, dar studiile realizate arată că nu se poluează", a declarat comisarul Marian Eperieş de la Garda de Mediu Timiş.

Vicepreşedintele Continental Automotive Products, Thierry Wipff, susţine că fabrica nu poluează. Cifra de afaceri a Continental Timişoara pe ultimii patru ani raportaţi la Registrul Comerţului se ridică la 760 de milioane de euro, dintre care 88 de milioane reprezintă profitul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite