Obama este încrezător că va putea închide Guantanamo până în 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele american Barack Obama este convins că va reuşi să închidă centrul de detenţie de la Guantanamo până în 2010, în pofida tensiunilor politice legate de viitorul deţinuţilor, a declarat purtătorul său de cuvânt, Robert Gibbs, citat de AFP.

Mai mulţi politicieni, printre care şi democraţi, se opun posibilităţii ca deţinuţi de la închisoarea din Cuba să fie transferaţi sau eliberaţi pe teritoriul Statelor Unite.

"Cred că în ultimele săptămâni am observat un progres, în special în declaraţiile Uniunii Europene şi ale altor state, care şi-au exprimat dorinţa de a împărtăşi această responsabilitate şi de a accepta" transferul unor deţinuţi pe teritoriul lor, a declarat Gibbs.

Acesta a avertizat cu privire la unele informaţii din presă despre măsurile sau textele pregătite de administraţie pentru a rezolva această problemă, potrivit AFP, citată de NewsIn.

Purtătorul de cuvânt a sugerat că unele departamente sau agenţii ar putea avea un interes în "transmiterea" informaţiilor pentru ca acestea să prevaleze asupra opiniilor diferite ale altor departamente, "însă nu a fost luată nicio decizie finală", a declarat Gibbs.

Casa Albă a dezminţit deja vineri informaţiile potrivit cărora administraţia americană pregăteşte un decret prezidenţial care autorizează reţinerea pe termen nedeterminat pe teritoriul Statelor Unite a unora dintre cei mai periculoşi deţinuţi de la Guantanamo, care nu pot fi judecaţi sau eliberaţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite