Norvegia nu vrea deţinuţi de la Guantanamo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Norvegia nu vrea deţinuţi de la Guantanamo
Norvegia nu vrea deţinuţi de la Guantanamo

Şeful diplomaţiei norvegiene, Jonas Gahr Stoere, a afirmat astăzi că ţara sa exclude în prezent posibilitatea a primi deţinuţi de la Guatanamo, în pofida dorinţei Statelor Unite de a-i transfera în ţări terţe pentru a putea închide centrul de detenţie, relatează AFP.

"În prezent nu se pune problema, nu", a spus Jonas Gahr Stoere, întrebat despre primirea de deţinuţi de la Guantanamo de un jurnalist de la tabloidului Verdens Gang.

"În general, sistemul de primire a celor care cer azil este deja supus la presiuni în Norvegia. Ne confruntăm deja cu probleme dificile în ceea ce priveşte siguranţa statului", a explicat Stoere, evocându-l pe mollahul Krekar.

Stabilit în Norvegia în 1991, acest kurd irakian, cofondator al grupării islamiste Ansar al-Islam, este vizat de mai mulţi ani de un ordin de expulzare, dar măsura este suspendată până la îmbunătăţirea situaţiei din Irak.

Ţară membră NATO, Norvegia nu îşi anunţase anterior poziţia în dosarul deţinuţilor de la Guantanamo, explicând că nu a primit o cerere din partea Statelor Unite.

Potrivit lui Stoere, diplomaţia norvegiană i-a prezentat deja punctul său de vedere Statelor Unite.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite