Gripa nouă poate merge la şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gripa nouă poate merge la şcoală
Gripa nouă poate merge la şcoală

Liceele Charles Laugier şi ICM2 nu există igienizare şi nici măşti de protecţie

Încă cinci cazuri de gripă porcină au fost diagnosticate în ultimele 24 de ore. Numărul doljenilor infectaţi cu virusul A/H1N1 a ajuns la 44. Două eleve de la Şcoala Generală Nr. 36, una de 13 ani, iar cealaltă de 11 ani, şi o altă elevă de 15 ani, de la Liceul Fraţii Buzeşti, au aflat că suferă de gripa nouă.
Virusul a produs panică în rândul elevilor, mulţi dintre ei luând cu asalt cabinetele medicale. „Am constituit un comitet care verifică elevii înaintea începerii cursurilor. Până acum, nu ne-am confruntat cu probleme şi sperăm să nu fie. Dacă vedem un elev că are temperatură, îl trimitem acasă, pentru a nu-l expune. Nu avem măşti, dar încercăm să luăm curând“, a recunoscut directoarea Grupului Şcolar Charles Laugier, Luminiţa Georgescu.
Situaţia nu este atât de gravă pe cât pare, ne asigură asistentul medical Panfil Şeicaru. „Pentru ca o persoană să fie diagnosticată cu gripă porcină trebuie să aibă o stare generală alterată, febră mare şi să strănute mult“, a precizat asistentul de la Grupul Şcolar Charles Laugier.

La Petrache Trişcu clanţele sunt dezinfectate


La ICM2 situaţia este asemănătoare. „Nu am făcut rost de măşti. Avem un comitet profesoral, care ne anunţă dacă apare vreun elev suspect de gripă porcină. Facem prezenţa elevilor la prima oră de curs şi vedem dacă este vreun copil cu asemenea simptome“, a spus directorul adjunct de la ICM 2, Ion Tănasie.
LPS Petrache Trişcu era singura instituţie de învăţământ care îndeplinea astăzi condiiţile de igienă. „Am igienizat sălile cu cloramină, iar clanţele sunt învelite cu pansament cu spirt. Am întocmit un material special pe care l-am dat elevilor. Un comitet profesoral verifică în fiecare dimineaţă starea elevilor“, a afirmat directorul adjunct al LPS Petrache Trişcu, Cătălin Brânduşoiu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite