Gripa porcină nu-i sperie pe vameşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gripa porcină nu-i sperie pe vameşi
Gripa porcină nu-i sperie pe vameşi

Sute de persoane ajung zilnic în Bulgaria, pentru cumpărături sau pentru a vizita oraşele

În vama de la Calafat nimeni nu purta ieri măşti speciale împotriva gripei porcine. Chiar dacă autorităţile din sănătate au dat aceste măsuri de protecţie, la Calafat această regulă este ignorată.
Reporterii Adevărul de Seară s-au deplasat astăzi la punctul de frontieră menţionat pentru a verifica dacă sunt respectate condiţiile impuse de Ministerul Sănătăţii Publice, cu atât mai mult cu cât în Bulgaria a fost ieri decretată stare de urgenţă din cauza pandemiei de gripă.

Poliştii spun că măştile stau în cutii


Întrebaţi de ce nu poartă măşti şi mănuşi pentru a nu contacta virusul A(H1N1), angajaţii poliţiei de frontieră au spus că nu le-a cerut nimeni acest lucru şi că sunt aprovizionaţi cu măşti, dar că stau în  cutii. „Ce gripă, doamnă? Nu am pus măşti la gură până acum şi nu s-a îmbolnăvit nimeni dintre noi. Nu am văzut niciun doctor care să fi stat pe aici şi să ne facă analize, cum s-a arătat pe la televizor”, ne-a spus comisar şef Costel Simion, din cadrul Poliţiei de Frontieră.
Conducerea susţine însă altceva. „La noi toţi angajaţii au măşti. Dacă vă duceţi acum la vamă îi puteţi vedea pe toţi cu aceste măşti, cu mănuşi, folosesc pentru dezinfectare spirt şi cloramină. Avem de asemenea doi medici, unul din unitate şi altul de la Craiova, care informează toţi oamenii despre noua gripă, despre simptomele acesteia. Avem 300 de măşti, 300 de mănuşi, 40 de kilograme de spirt şi 280 de kilograme de cloramină”, a declarat comisar şef Constantin Popescu, director adjunct al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF)Dolj, sectorul Calafat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite