Gripa porcină şi guvernul britanic ar putea obliga BBC-ul să difuzeze lecţii dacă se închid şcolile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gripa porcină şi guvernul britanic ar putea obliga BBC-ul să difuzeze lecţii dacă se închid şcolile
Gripa porcină şi guvernul britanic ar putea obliga BBC-ul să difuzeze lecţii dacă se închid şcolile

Guvernul britanic vrea să se implice în grila de programe ale BBC pentru a transmite lecţii în cazul în care şcolile sunt ameninţate cu închiderea din cauza gripei porcine. Pe de altă parte, televiziunea BBC spune că nimeni nu le poate modifica programele.

Din cauza epidemiei de gripă porcină, guvernul britanic ar putea obliga BBC-ul să difuzeze lecţii, în cazul în care şcolile vor fi închise.

Planul "vizează modificarea programului instituţiilor de presă, (...) în special al BBC, pentru că este un serviciu public", a declarat Keates pentru Times. Deşi clauza cum că Guvernul are dreptul de a cere instituţiei  să "difuzeze sau să distribuie orice anunţ sau program" în caz de urgenţă n-a mai fost folosită niciodată, s-ar putea să se întâmple în această perioadă.

Totuşi, cei de la BBC spun că acea "clauză se referă la un anunţ sau o informare scurtă din partea Guvernului, transmise într-o perioadă de criză, nu la modificarea programelor".

"Preluarea controlului asupra programelor ar fi echivalentul controlului asupra BBC. Aşa ceva nu s-a întâmplat niciodată. Acest lucru ar distruge, la nivel mondial, reputaţia noastră de instituţie media imparţială", a mai adaugat aceasta sursa.

Cu toate acestea, BBC ia în calcul posibilitatea de a-şi modifica programul dacă elevii ar rămâne acasă "difuzarea unui program pentru copii similar celui din timpul vacanţelor s-ar putea dovedi adecvată, în funcţie de perioada în care şcolile vor fi închise".

Guvernul se aşteaptă ca şcolile să se deschidă normal în tomană, dar nu exclude posibilitatea de a le închide pentru o perioadă, în caz de urgenţă. La această oră, peste 1.000 de şcoli din Marea Britanie au înregistrat cazuri de gripă porcină, iar peste 60% dintre contaminări au fost confirmate la copii şi adolescenţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite