Greva justiţiei amână executarea debitorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Greva justiţiei amână executarea debitorilor
Greva justiţiei amână executarea debitorilor

Instanţele din judeţ, cu excepţia Judecătoriei Năsăud, şi-au suspendat, începând de ieri, activitatea. Majoritatea cauzelor aflate pe rolul Judecătoriei Bistriţa în această săptămână reprezintă cereri de execuţie silită a datornicilor.

Instanţele judecătoreşti din judeţ, cu excepţia celei din Năsăud, şi-au suspendat, începând de ieri, activitatea. „Din 1 septembrie se soluţionează doar cauzele cu caracter urgent. În ceea ce priveşte cauzele penale vor fi soluţionate doar cauzele cu inculpaţi arestaţi, măsurile preventive şi percheziţiile. În materie civilă se vor lucra doar la cauzele privind minorii, iar pe partea de comercial doar la cererile de declarare a insolvenţei formulate de debitor“, a precizat vicepreşedintele Tribunalului Bistriţa-Năsăud, Cristina Frenţiu.

Avocaţii decepţionaţi

„Am fost surprinşi că pe noi nu ne-a anunţat nimeni. În prima zi după vacanţa judecătorească am aflat ce se întâmplă. Va trebui să vedem ce e de făcut, am primit termene de două luni, trebuie să discutăm cu clienţii noştri“, a comentat Ioan Bilan, preşedintele Baroului Bistriţa-Năsăud.
În privinţa Judecătoriei din Năsăud, avocatul  Bilan crede că este o chestiune de zile ca şi această instanţă să urmeze exemplul colegilor. Bistriţenii pot să depună acţiunile la Tribunal sau la judecătorii, însă acestea nu vor primi număr de ordine, ci doar dată de înregistrare. „Celelalte acţiuni şi cereri se primesc la Registratură, pentru ca publicul să nu piardă termenele, însa noilor acţiuni depuse nu li se acordă termen“, a mai precizat Cristina Frenţiu.Majoritatea cauzelor aflate pe rolul Judecătoriei Bistriţa în această săptămână reprezintă cereri de execuţie silită a datornicilor formulate de bănci, cooperative de credit sau de lichidatorul fostei societăţi de termoficare, Proditerm SA.

Trei dosare din 26

La acestea se adaugă împărţiri de bunuri între soţi sau cereri de acordare de personalitate juridică. Niciuna dintre acestea nu se judecă însă. La Tribunal, din  26 de dosare înregistrate pe lista de şedinţe doar trei au fost judecate întrucât reprezentau cazuri de urgenţă. Dintre acestea, două au vizat minorii şi familia, fiind vorba de adopţie şi plasament de urgenţă, iar a treia cauză a fost o cerere de întrerupere a executării pedepsei.
Cele mai multe dosare amânate ieri au fost înregistrate la secţia penală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite