Franţa: Greva salariaţilor de pe aeroportul Orly a anulat traficul aerian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe zboruri de pe aeroportul parizian Orly, în special ale companiilor aeriene Royal Air Maroc şi Easyjet, au fost anulate sau întârziate miercuri în Franţa, din cauza unei greve a salariaţilor însărcinaţi cu înregistrarea călătorilor, care urma să continue joi, transmite AFP.

Compania Easyjet a fost cea mai afectată, cu mai multe zboruri anulate, de către această grevă a angajaţilor de la societatea Servisair, îngrijoraţi pentru viitorul lor, după ce statul i-a retras licenţa acestui prestator de servicii.

Royal Air Maroc a fost de asemenea vizată de mai multe întârzieri, în timp ce Air Caraibes şi-a redirecţionat clienţii către zboruri ale Air France şi Corsair.

Compania specializată în zborurile pentru Antile dă asigurări că acestea vor fi menţinute joi.

"Greva se reia joi", a declarat Linda Hamraoui, delegat al sindicatului CFDT, precizând că o reuniune a prestatorilor de servicii şi a conducerii ADP (Aeroporturile din Paris) nu a dus la "nici o certitudine" în ceea ce priveşte menţinerea locurilor de muncă.

Miercuri, greviştii care au manifestat în holul de aşteptare pentru plecări au fost huiduiţi de călătorii retraşi în aşteptarea unui zbor pentru Marrakech, care le-au strigat "la muncă, leneşilor!", a constatat o jurnalistă a AFP.

Servisair are 432 de angajaţi la Orly, potrivit sindicatelor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite