Greva CFR, amânată cu două săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicaliştii CFR au decis să nu intre mâine în grevă. Liderii celor opt regionale de căi ferate din România au hotărât să amâne cu două săptmâni greva anunţată, în aşteptarea adoptării de către Guvern a ordonanţei prin care ar urma să fie transferaţi de la buget bani pentru investiţiile din infrastructura feroviară.

Preşedintele Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare Comercial, Gheorghe Popa, a declarat că sindicatele CFR au decis amânarea grevei pentru o perioadă de două săptămâni. "În proporţie de 99%, trenurile vor circula mâine normal", a spus Popa.

Reprezentanţii sindicatelor din CFR au declarat că au luat această hotărâre ca să lase timp actualului Guvern să adopte ordinele ce vor reglementa autorizarea şi verificarea periodică a personalului din calea ferată.

Negocierile cu Ministerul Transporturilor vor continua săptămâna viitoare.

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat că săptămâna viitoare se va trimite Guvernului o ordonanţă de urgenţă prin care se va acorda transferul de la bugetul de stat către compania infrastructură pentru lucrările de modernizare şi de întreţinere a reţelei feroviare.

De asemenea, vor continua negocierile cu sindicatele şi în două săptămâni, vor fi aprobate ordinele care reglemnetează pregătirea şi verificarea periodică a personalului din calea ferată, a adăugat Orban.

În ceea ce priveşte contractul colectiv de muncă pe anul 2009, vor fi eliminate discriminările între salariaţii diferitelor companii din calea ferată.

"Voi pleda şi voi susţine necesitatea acordării de resurse financiare suplimentare către calea ferată", a spus oficialul. Acesta a adăugat  că este greu să se mai opereze modificări asupra bugetelor anul acesta, însă toate obligaţiile salariale către muncitorii CFR vor fi achitate.

Ceferiştii afiliaţi Federaţiei Sindicale Mişcare-Comercial au anunţat, marţi, că mâine vor opri circulaţia feroviară între orele 7.00 şi 13.00.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite