Greşelile judecătorilor ajută hackerii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

TIMIŞOARA: Mandatele de arestare au fost anulate pentru că procurorii nu ar fi urmat procedurile

Judecătorii de la Curtea de Apel Timişoara au constatat că magistraţii din Caraş Severin nu au respectat procedurile.

Ştefan Stancu şi Liviu Coşe, doi tineri acuzaţi că sunt implicaţi într-o reţea de piraterie informatică, au fost lăsaţi fără mandate de arestare, aseară, de către magistraţii Curţii de Apel Timişoara. Judecătorii au fost nevoiţi să ia această măsură din cauza unei greşeli comisă de colegii lor de la Tribunalul Caraş-Severin. Aceştia nu i-au citat pe cei doi tineri, care se află în Italia la acest moment, ci au eliberat direct pe numele lor mandate de arestare.

Viciu de procedură
„Curtea de Apel a retrimis spre judecare cauza către Tribunalul Caraş-Severin, care va trebui să refacă procedura de citare conform art 197 aliniatul 2 din Codul de procedură penală”, a declarat judecătorul Daniela Deteşan, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Caraş-Severin. „Este un viciu de procedură. Nu este legal ca ei să nu fie citaţi de instanţă”, a declarat avocatul Florin Kovacs. Timp de 12 zile, tinerii au avut pe numele lor mandate de arestare şi chiar au fost daţi în urmărire generală de poliţişti.

Între timp, magistraţii au realizat că este vorba despre o eroare. Ştefan Stancu, unul dintre tinerii care a aflat că a fost arestat, a fost găsit de către poliţişti la Craiova. El susţine că nu ştie cum a ajuns să fie implicat în reţeaua de hackeri, care au reuşit să fure din conturile bancare ale unor cetăţeni italieni şi germani peste 300.000 de euro. El susţine că nu a auzit de tinerii care au fost arestaţi, iar aceştia au susţinut în faţa judecătorilor că nu l-au văzut niciodată. Celălalt tânăr rămas fără mandat de arestare, Liviu Coşe, apare în convorbirile telefonice ale membrilor reţelei, interceptate de SRI, însă susţine că nu are legătură cu furturile din conturi.  „Şi în cazul celorlaţi şase tineri din reţea, judecătorii au uitat să redacteze minuta la mandatele de arestare”, a mai spus avocatul Florin Kovacs.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite