Grefierii renunţă cinci zile la grevă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întâlnirea dintre ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi sindicaliştii de la Projust s-a încheiat ieri fără un rezultat concret. Grefierii vor renunţa pentru cinci zile la grevă.

Imediat după discuţiile purtate la Ministerul Muncii, ministrul Predoiu a declarat că a reuşit să convingă reprezentanţii personalului auxiliar din Justiţie să înceteze protestele în următoarea perioadă, cu promisiunea că negocierile vor continua.

De partea cealaltă, preşedintele Projust, Ştefania Teleman, a declarat că aşteaptă să vadă ce propuneri vin din partea Ministerului Justiţiei (MJ) referitoare la plata drepturilor salariale şi a orelor suplimentare.

„Nu ne mulţumesc promisiunile, dar suntem deschişi dialogului“, a declarat preşedintele Projust, menţionând că este posibilă declanşarea grevei generale, dacă nu se ajunge la un acord.

În plus, Teleman a susţinut că nu exclude posibilitatea tranşării litigiului în instanţă pentru a se decide dacă este vorba despre un conflict de drepturi sau de interese. Personalul auxiliar din justiţie a declanşat, ieri, o grevă de avertisment de două ore.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite