Gramatica te poate duce rapid în Canada

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri au început înscrierile la unul dintre cele mai neobişnuite concursuri pentru tineri. Competiţia „La Dictée des Amériques”, organizată de televiziunea canadiană Télé-Québec, le

Ieri au început înscrierile la unul dintre cele mai neobişnuite concursuri pentru tineri. Competiţia „La Dictée des Amériques”, organizată de televiziunea canadiană Télé-Québec, le oferă ocazia românilor buni la franceză să-şi încerce norocul la un concurs naţional de dictare.

Premiul este o plimbare prin Quebec, pe cheltuiala Ambasadei Franţei şi a televiziunii Télé-Québec. Va fi o vizită „de lucru”, pentru că, la Quebec, concurentul va participa la finala competiţiei internaţionale. Organizatorii acceptă participanţi la două secţiuni, „junior” şi „senior”. Prima categorie se referă la cei peste 16 ani, dar care încă nu au împlinit 19 până la 31 martie 2009. Seniori sunt consideraţi concurenţii care au această vârstă sau mai mult, la data specificată. Înscrierile se fac la Centrul Cultural Francez din Timişoara, iar selecţia pentru vestul ţării va avea loc în 13 decembrie.

„La Dictée des Amériques” este o iniţiativă a televiziunii Télé-Québec, care s-a materializat pentru prima dată în 1994. Jurnaliştii canadienii şi-au propus ca prin acest concurs de ortografie să aducă mai aproape pasionaţii de francofonie din întreaga lume.

În fiecare an, peste o sută de finalişti de pe cinci continente se întâlnesc la Quebec, în ultima etapă a competiţiei. „După 15 ani, La Dictée des Amériques a devenit unul dintre evenimentele importante ale lumii francofone. Limba este inima identităţii noastre şi Télé-Québec este mândră că promovează astfel valoarile francofone”, a declarat, pe site-ul evenimentului Michèle Fortin, directorul general al televiziunii.

Cel mai bun dintre cei mai buni la limba franceză va fi desemnat anul viitor, în 25 aprilie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite