Grăjdan: Nu l-am informat pe premier pentru că m-am grăbit. Ştiam că este ultimul termen în procesul lui Năstase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constantin Andrian Balaban Grăjdan, proaspăt fost şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC), a declarat pentru „Adevărul” că regretă un singur lucru în toată povestea cu retragerea instituţiei din procesul lui Adrian Năstase: faptul că nu l-a informat pe premier. Dar a făcut acest lucru pentru că se grăbea să-l salveze pe Năstase; ştia că este ultimul termen din procesul „Trofeul calităţii”.

Colonelul în rezervă nu-i poartă pică lui Ponta pentru că l-a dat afară: „Premierul a făcut un lucru corect că m-a demis. Eu am procedat incorect”, a declarat Grăjdan pentru „Adevărul”.

Grăjdan are însă o scuză pentru neinformarea şefului: „M-am grăbit, fiindcă ştiam că este ultimul termen în proces. N-am ştiut că mai există un termen”.

A fost invitat azi la DNA, unde urmează să dea primele declaraţii, şi spune că se duce acolo cu „inima uşoară şi conştiinţa împăcată”.

Cariera lui Constantin Adrian Grăjdan în fruntea Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC) s-a încheiat după mai puţin de o săptămână. El a fost demis azi de către Victor Ponta, cel care-l instalase pe post vineri, 18 mai.

Demis din cauza "comportamentului"

"În această dimineaţă, primul-ministru Victor Ponta, a luat decizia demiterii şefului Inspectoratului de Stat pentru Construcţii, Constantin Adrian Balaban-Grăjdan. Începând de astăzi, Balaban-Grăjdan nu va mai activa în această funcţie. Decizia a fost luată din cauza comportamentului şefului ISC, care a luat decizii fără să-l informeze pe primul-ministru, deşi instituţia pe care o conduce se afla în subordinea primului-ministru. În scurt timp, va fi asumată o noua numire la conducerea acestui Inspectorat", se spune în comunicatul prin care Guvernul anunţa demiterea lui Grăjdan.

Reamintim că în a doua sa zi de lucru, Constantin Grăjdan, omul numit de Victor Ponta la şefia Inspectoratului de Stat în Construcţii, şi-a retras instituţia din calitatea de parte vătămată în procesul „Trofeul Calităţii“, în care e inculpat Năstase.

Grăjdan a semnat o adresă prin care comunica Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), că instituţia se retrage din proces, întrucât nu există prejudiciu. Asta, contrara susţinerilor anterioare ale Inspectoratului şi a faptului că instanţa de fond confirmase deja un prejuidiciu de 1,6 milioane de euro adus ISC.

Răsturnarea de situaţie s-a produs cu mai puţin de o lună înainte de prescrierea faptelor pentru care este acuzat Năstase, ceea ce „muşcă" din timpul rămas până la pronunţarea unei sentinţe, mai ales în condiţiile în care apărătorii fostului premier mitraliază excepţie după excepţie la fiecare termen. Mai mult, dispariţia prejudiciului a devenit muniţie grea pentru apărătorii care se străduiesc să obţină achitarea lui Năstase.

Citeşte şi Ponta vinde statul în procesul lui Năstase

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite