Inspectoratul de Stat în Construcţii a retras cererea lui Grăjdan din dosarul "Trofeul Calităţii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul de stat în Construcţii a trimis luni o nouă adresă la Înalta Curte prin care a anunţat că se constituie, din nou, parte civilă prejudiciată cu suma de peste 75,5 miliarde de lei vechi în dosarul în care Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani închisoare cu executare, spun surse de la instanţa supremă citate de România liberă.

Inspectoratul de Stat pentru Construcţii a comunicat SGG că, în urma cercetărilor, s-a constatat că adresa semnată şi asumată de fostul inspector general Adrian Grăjdan privind retragerea din procesul "Trofeul Calităţii" nu are valabilitate juridică, urmând a fi retrasă din instanţă.

Executivul a transmis, luni, un comunicat în care arată că Secretariatul General al Guvernului (SGG) a solicitat conducerii interimare a Inspectoratului de Stat în Construcţii să verifice de urgenţă, în cursul acestei zile, dacă au fost respectate toate procedurile de formă şi de fond cu privire la adresa înaintată Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de către această instituţie.

De asemenea, Secretariatul General al Guvernului a solicitat ca, în funcţie de cele constatate, să se ia toate măsurile legale care se impun, inclusiv retragerea adresei către ICCJ.

"Astfel, în cursul acestei după-amieze, ISC a comunicat Secretariatului General al Guvernului faptul că, în urma cercetărilor, s-a constatat faptul că adresa semnată şi asumată de către inspectorul general Constantin Adrian Balaban Grajdan nu are valabilitate juridică, urmând a fi retrasă din instanţă", se arată în comunicat.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au audiat, joi, pe Constantin Adrian Balaban-Grăjdan şi i-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, respectiv de favorizare a infractorului.

După mai bine de opt ore de audieri, Grăjdan a fost lăsat să plece, el fiind cercetat în libertate în acest dosar.
Miercuri, procurorii DNA au făcut percheziţii la Inspectoratul de Stat în Construcţii, de unde au ridicat documente.

Acţiunea procurorilor a fost declanşată după ce ISC a trimis instanţei supreme un punct de vedere prin care arăta că nu se constituie parte civilă în "Trofeul calităţii", pentru că nu a suferit niciun prejudiciu financiar-contabil.

ISC a depus, marţi, la dosarul "Trofeul calităţii", un document semnat de şeful instituţiei, Constantin Grăjdan, prin care arată că instituţia nu se constituie parte civilă în această cauză.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite