Grădina zoologică se extinde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soarta Grădinii Zoologice din Oradea este din nou la mâna aleşilor locali. Ca să poată funcţiona după normele europene, Grădina Zoologica trebuie să fie modernizată şi

Soarta Grădinii Zoologice din Oradea este din nou la mâna aleşilor locali. Ca să poată funcţiona după normele europene, Grădina Zoologica trebuie să fie modernizată şi extinsă. Soluţia identificată de municipalitatea orădeană este de a trece două hectare de teren de lângă Grădina Zoologică, din patrimoniul RER Ecologic Service, la Regia Autonomă de Pieţe Agrement Salubritate (RAPAS), administratorul Grădinii Zoologice.

Prin transferarea terenului către RAPAS, Primăria Oradea îşi pierde calitatea de acţionar la RER Ecologic, intrând totodată în legalitate, deoarece normele europene prevăd că primăriile nu au voie să organizeze licitaţii la care să participe societăţi comerciale în care administraţia publică locală are interese.

Înfiinţată în urmă cu mai bine de jumătate de secol, Grădina Zoologică din Oradea nu a reprezentat o prioritate pentru edili, fapt care a dus la avizul nefavorabil al Agenţiei Protecţiei Mediului pentru neconformarea la standardele europene. Grădina Zoologică s-a aflat anul trecut la un pas de închidere.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite