Gorjenii îşi spală maşinile pe malul râurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii spun că aşa economisesc banii pe care i-ar fi dat la spălătorie

Gorjenii poluează apele râurilor de fiecare dată când, în loc să-şi ducă maşina la o spălătorie auto, aleg să o curăţe în albia celui mai apropiat râu. Oamenii ignoră avertismentele date de comisarii Gărzii de Mediu sau de cei de la Gospodărirea Apelor Gorj, spălându-şi maşinile în locuri interzise. Cel mai des utilizate sunt râurile Şuşiţa şi Jiu, în locurile în care oamenii merg la grătar.

Tarife mici la spălătoriile auto

,,Mai obişnuiesc să spăl maşina când merg cu prietenii să facem un grătar. Nu bag maşina în râu, o las la vreo câţiva metri, că ştiu că n-am voie să o spăl în apă. Ce să-i faci?! Pe vremurile astea grele mai facem şi noi economie“, spune Viorel P., din Târgu-Jiu, la câteva minute după ce terminase de spălat propria maşină.

Angajaţii spălătoriilor auto din oraş sunt de părere că tarifele nu sunt atât de mari încât cineva să nu-şi permită să spele maşina într-un loc special amenajat, numai că oamenii sunt zgârciţi şi vor să scutească fiecare leu. ,,Părerea mea este că 4 lei pentru spălatul maşinii cu un jet de apă cu spumă nu este mult. Aproape cât un litru de benzină. Orice om, dacă are maşină şi are bani să se plimbe, înseamnă că are şi bani pentru spălat. Nu se merită să rişti amenzi de mii de lei, pentru aproximativ 20 de lei, spălat interior şi exterior“, a spus Simona Gârban, angajata unei spălătorii.

Nici o amendă

Pentru curăţire a interiorului unei maşini preţul este de 8 lei, iar pentru exterior 10 lei. Cele mai multe solicitării sunt spălatul cu jet simplu cu apă, care costă 3 lei.

Comisarul Gheorghe Sanda din cadrul Gărzii de Mediu Gorj, a declarat că: ,,Până în prezent nu am primit astfel de sesizări şi nu s-au dat amenzi pentru astfel de fapte. În cazul în care, în urma controalelor, cei care spală maşinile în râu vor fi prinşi, ei riscă amenzi cu sume între 5.000 de lei şi 10.000 de lei“, a declarat comisarul Gheorghe Sanda. Reprezentanţii Gărzii de Mediu spun că nu au cum monitoriza acest fenomen şi că, dacă au sesizări, până ajung la faţa locului, oamenii dispar cu maşini cu tot.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite