Gorjenii promovează operele lui Brâncuşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ilustrate cu lucrările marelui sculptor de la Hobiţa au fost scoase la vânzare

Centrul de Cultură şi Artă Constantin Brâncuşi din Târgu-Jiu organizează o expoziţie cu vânzare de fotografii sau ilustrate cu operele brâncuşiene. În premieră, gorjenii vor putea vedea şi achiziţiona vederi cu Poarta Sărutului, Masa Tăcerii sau Coloana Infinitului.
Expoziţia a debutat astăzi, în Parcul Central. Chiar în faţa Porţii Sărutului a fost amplasată o masă pe care au fost expuse vederi şi pliante cu celebrul ansamblu sculptural. Potrivit conducerii Centrului de Cultură şi Artă Constantin Brâncuşi vor fi scoase la vânzare şi miniaturi cu imaginea operelor brâncuşiene.
„Toţi iubitorii de artă aşteptau aceste ilustrate. Săptămâna viitoare vor fi scoase la vânzare şi vederi lenticulare, căni, brelocuri, cărţi poştale, insigne, dar şi alte obiecte cu Masa Tăcerii, Coloana Infinitului şi Poarta Sărutului“, ne-a spus astăzi directorul Centrului de Cultură şi Artă Constantin Brâncuşi, Sorin Lory Buliga.
Prin intermediul pliantelor, albumelor cu vederi şi al comercializării de miniaturi ale monumentelor reprezentantive se încearcă punerea în valoare a atracţiilor turistice ale oraşului. Gorjenii s-au oprit să cumpere ilustrate cu operele lui Brâncuşi. O pensionară din Hobiţa laudă iniţiativa autorităţilor de promovare a culturii şi turismului. „Este un lucru bun din partea autorităţilor că scot în evidenţă tot ce avem noi mai de preţ. Stau foarte aproape de Casa Memorială a lui Brâncuşi, de care mă desparte doar râul Bistriţa. Voi cumpăra şi eu o ilustrată cu Masa Tăcerii şi Coloana Infinitului, vreau să am şi eu acasă să le arăt nepoţilor“, a spus Maria Folcuţ.

Interesaţi de capodoperele titanului de la Hobiţa

Un grup de elevi din Hunedoara au venit special la Tg.-Jiu să viziteze operele artistului de la  Hobiţa. „Noi nu prea avem ce vizita în Hunedoara. Suntem atraşi de lucrările brâncuşiene“, ne-a spus Bogdan Bratu (18 ani), din Lupeni. Expoziţia va fi deschisă zilnic între orele 9.00 şi 17.00, până în luna septembrie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite